Zonnegroei

Praktijk voor biodynamische therapie en coaching

"Het is leuk jezelf te leren kennen"

Monique Sillen is ook biodynamisch massage therapeute. Deze vorm van lichaamswerk gaat uit van het idee dat mensen onverwerkte emotionele conflicten als gestagneerde energie in hun lichaam vasthouden. Massagemethoden, oefeningen en meditaties kunnen energie weer vrij maken, transformeren en zo weer in de levensstroom opnemen.

Volgens de Noorse psychologe Gerda Boyesen, de grondlegger van de biodynamische therapie, vervullen de darmen een belangrijke functie bij het verwerken van emotionele en psychische stress. De peristaltische bewegingen van het darmstelsel kunnen dienen om spanningen af te voeren. Met behulp van massages wordt de gestagneerde energie op gang gebracht. Door middel van een stethoscoop die op de buik of rug van de cliënt wordt gelegd, wordt de werking van de darmen hoorbaar gemaakt. Het ‘borrelen’ van de buik geeft aan hoe de aanraking van de therapeut verwerkt wordt.

Levensenergie

Monique staat met beide benen op de grond, maar is nieuwsgierig aangelegd. “Ik heb een afgeronde coachopleiding. Die ben ik ooit gaan doen vanuit mijn verlangen om met mensen te werken. Als je echt contact met iemand kunt maken, is dat geweldig. Die ondergrond is heel bruikbaar in mijn huidige werk. Het is soms lastig uit te leggen wat ik precies doe met mijn massages, maar de methode is gebaseerd op het principe dat er een de organische verbinding tussen lichaam en geest bestaat.